Välkommen att kontakta mig om ni är intresserad av en kattunge eller har frågor:
Anna Öhman
 annabjornohman@gmail.com
0765-404126
 

Information om bokning och överlåtelse av kattungar:

Om ni är intresserade av en kattunge är ni är välkomna att höra av er och berätta om er själv och hur ni vill ha det med katten. Om det verkar passa med oss och våra kattungar vill jag därefter träffa er personligen minst en gång innan vi bestämmer något. Hur tidigt vi tar emot besök hos kattungarna varierar beroende på kattmamman och kattungarna, men inte före 3-5 veckors ålder. Så tidigt är det omöjligt att säga något om kattungens personlighet och färgkoden kan vara osäker, men jag vet att många köpare fastnar bestämt för en viss kattunge tidigt och då går det bra att meddela intresse.  När vi bestämt vilken kattunge ni vill ha skriver vi tingningsavtal och deposition på 1500 kr betalas. I vissa fall kan vi göra detta efter första besöket, men ibland vill jag vänta längre innan jag bestämmer ifall kattungarna ska säljas till sällskap, avel, utställning eller stanna. Jag har inget absolut kösystem utan förbehåller mig rätten att sälja till den köpare jag tror passar bäst.


En kattunge från oss kostar 11 000 kr.
Vid leverans är kattungen minst 14 veckor gammal. Den är grundvaccinerad mot mot kattpest och kattsnuva, träckprovskollad för parasiter och/eller avmaskad, ID-märkt med chip, registrerad i SVERAK och har en stamtavla, samt är veterinärbesiktigad max 7 dagar innan flytt. Vi skriver överlåtelseavtal på SVERAKs blankett och gör ägarändring i SVERAKs register.

Om försäkring:
Kattungarna är försäkrade i AGRIA genom mammans avelsförsäkring från födseln. Vid ca 6 veckors ålder får de individuella försäkringar i AGRIA med försäkringsbelopp för veterinärvård på 120 000 kr och livvärde på 11 000 kr. Vi rekommenderar våra kattungeköpare att försäkra sin kattunge till samma eller högre belopp för att ha täckning ifall kattungen skulle bli sjuk och i värsta fall avlida. Det är viktigt att köparen tecknar en egen försäkring samma dag som kattungen överlåts för att försäkringen ska gälla utan karens. Köparen får försäkringsuppgifterna i god tid innan flytten och om de vill fortsätta att ha katten försäkrad i AGRIA kontaktar vår försäkringsrepresentant dem direkt och gör överföringen.